2016 İTÜ ROBOT OLİMPİYATLARI

2016 İTÜ ROBOT OLİMPİYATLARI LABİRENT ÇÖZEN KATEGORİSİ 2.Sİ “MECNUN”

İstanbul Teknik Üniversitesinde bu yıl 10. kez gerçekleştirilen labirent kategorisi ikincisi Balıkesir Üniversitesi Robot Topluluğu’nun MECNUN adlı robotu ikinci oldu.

ODTÜ Robot Günlerinde sadece 1 ve İTÜ Robot olimpiyatlarında sadece üç robotun bitirebildiği bu kategorideki robotların birinci ile ikinci arasında sadece 3 saniye fark vardı.140 gün boyunca yapımı süren robot kısa bir sürede labirenti çözdü.

Genel Çalışma Şekli

Bu kategoride robot bir labirent içerisine koyulur ve çalıştırma düğmesine basıldığında robot otonom olarak çalışır.Uzaktan herhangi bir kontrol cihazı ile kontrol edilemez.Yükseklikte ve ağırlıkta herhangi bir sınır yoktur.Robotların analiz turu için 1, yarışma turu için 2 deneme hakkı vardır.Analiz turunda eğer robot 5 saniye hareketsiz kalırsa müdahale edebilir ancak toplamda 4 müdahale hakkı vardır. 4’ten fazla müdahale edilirse robot diskalifiye edilir.En sonda parkuru bitirebilen her robotun parkuru bitirme sürelerine göre dereceler belirlenir.

Yarışma hakkında detaylı bilgi için :      http://www.ituro.org/tr

Sınav haftası olmasına rağmen kulübümüzü tek kişilik dev kadroyla temsil eden Yazar YAZICI’ya teşekkürlerimizi borç biliriz.

CEVAP VER