DÜNYA 3.LÜĞÜ

DÜNYA ÜÇÜNCÜLERİMİZE ÖDÜL TÖRENİ

Romanya’da Dünya üçüncüsü olan arkadaşlarımıza yakışır bir ödül töreni yaptık.Törene Valimiz Yılmaz ARSLAN, Belediye Başkanı İsmail OK, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir ALKAN, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Ekibimiz altınla ödüllendirildi.

Tören sonunda valimiz Yılmaz Arslan tören sonunda çalışmalarımızı inceleyerek bilgiler aldı ve başarılar diledi.dunya3-luggu2-1

Dünya 3.süyüz!
Genel çalışma şekli

Bu turnuvada yarışacak robotlar dohya adı verilen ringde birbirlerini dışarı atmaya çalışan,kendi karar verme yeteneğine sahip (otonom) robotlardır. Uzaktan kontrol cihazı ile k0ntrol edilemezler.Başlatma işlemi ardından robot ne yapacağına kendi karar verir. Mini sumo robot kategorisi için ağırlık üst sınırı 500 gramdır.Mini sumolar boyut sınırı müsabakaya başlamadan önce 10×10 cm2 dir. Müsabaka alanı ise çapı 77 cm ve çevresinde 1 cm lik beyaz bölge bulunur .Zemin sunta üzerine mat boyadır.

Balıkesir robot topluluğu (BAUROT) olarak ilk kez katıldığımız bu yarışmada mini sumo kategorisinde yarıştık. Danışmanlığını BAÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Davut Akdaş’ın yaptığı BAUROT ekibinde Öğretim Görevlisi Aydın Kahraman ile öğrenciler Oğuz Yaz, Cihan Koç ve Ahmet Kürşat Pala yer aldı.

BAUROT ilk kez katıldığı bu yarışmada takım olarak dünya 3. Olarak bronz madalya sahibi oldu. Balıkesir ve Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatttı. BAUROT, ödül ve madalyalarını Bükreş’in ünlü saraylarından Palatul National al Copiilor’deki ödül töreninde aldı.

Yarışma sonrasında öğrencilerin düşünceleri;

OĞUZ YAZ;

Hayatımızadan büyük fedekarlıklar yaparak bu başarıyı elde ettik. Amacımız finalde Türk barağınu dalgalandırmaktı bunu başardığımız için mutluyuz ve guruluyuz dedi.

CİHAN KOÇ;

Başarının sırrını düzenli çalışmak dedi.Yarışmaya gündüz derslerimizin olması sebebiyle akşmları ve hafta sonları yaklaşık 3 aylık bir periyotta zorlu bir süreçten geçerek hazırlandıklarını ve şimdi emeklerinin karşılığını aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti.

AHMET KÜRŞAT PALA;

Yarışmaya hazırlanırken maddi olarak sıkıntılar çektik ve robotlarımızın bazı yerlerini hurda malzemelerden yararlanarak yaptık ama şimdi karşılıgını aldığımız için çok mutluyuz dedi.

Öğrencilerin ortak görüşü maddi yardım gelmesi halinde daha büyük başarılara imza atma sözü verdiler.